Strøm og relæer er en plage

Bilen drypper et eneste dryp olie. Hjulene er perfekt afbalancerede og de nye Continental 5 snurrer bare.

Men så nemt skal det ikke være at eje en Porsche 928. For så sker der bare noget andet.

F.eks. at batteriet er fladt hver gang man kommer ud i garagen. Og at ens ladere ikke kan få batteriet i gang igen.

Så der var to problemer: Unaturlig hurtig afladning og manglende ladning.

Problemet kan skyldes flere ting herunder et dødt batteri, døde relæer, død generator og dårlige forbindelser. Men jeg har efterhånden lært ikke bare at kaste penge efter problemet, for så bliver det hurtigt dyrt.

Så jeg startede med at måle ved batteriet og ude ved motoren ved 14-pins stikket, som sidder helt ude ved kanten i passagersiden. Her fik jeg 14,4V begge steder selv når jeg holdt i tomgang. Dermed var generatoren frikendt – og batteriet nok en del af problemet.

Men ingen jeg købte et ny 95 Amp batteri fra Thansen (949 kr) havde jeg stadig et afladningsproblem – for min bil brugte 2 Amp når den holdt stille, når den skal trække ca. 0,2 maksimalt.

Så jeg mærkede efter på mine relæer for at se om de var varme når den holdt stille. Ingenting. Så jeg gik i gang med at tage dem ud en for en og se efter. Det viste sig at mine to relæer (“24”) til hhv. bagruden og kabineblæseren var problemet. For da de røg ud faldt strømforbruget – nok. For undervejs fik jeg også renset mit 14-pins stik, givet ny isolering til det primære feed fra generatoren og renset stelforbindelsen fra batteriet…alt samme opgaver som du er nemmere og som du burde kaste dig ud i.

Et par fotos:

Den primære feed fra generatoren. Revnet ledning og rusten forbindelse. Ledning isoleret og forbindelse slebet / renset ned til rent metal:

2016-08-02 17.46.06

Stelforbindelse fra batteristrappen og til stellet er nem at komme til og rense:

2016-08-06 15.34.16

14-pins forbindelsen i motorrummet er også nem at komme til. Min var rimelig ren, men jeg rensede den nede i hun-delen af stikket. HUSK: Tag batteriet af inden du roder med det, ellers kan det nemt gå galt.

2016-08-06 15.59.15