Ansøgning afsendt

Så er den elektroniske ansøgning om fastsættelse af registreringsafgift afsendt. Det skulle tage 10 dage, men der er jul og nytår så mon ikke det tager længere tid.

Processen kræver i øvrigt lidt tid:

– Blanket 21.016 skal udfyldes online, men kan kun printes.
– 21.016 scannes.
– Synsrapport og toldsynsrapport scannes.
– Orginal (tysk) indregistreringsattest indscannes.
– Word-dokumentet som er den godkendte forside fra SKAT skal udfyldes.
– Alle dokumenter sakses sammen i Word-dokumentet. Som gemmes som PDF.
– PDF indsendes til SKAT via mail.

Men nu er 928´eren opstaldet indtil videre – og jeg har brugt 3 timer på at rydde op og lave lys i garagen 🙂

Så er den synet

Så er 928´eren synet uden anmærkninger. Bremserne skulle bare smøres og det kan mærkes nu hvordan de tager fat. På sigt skal der nye klodser på bagtil, men det er der tid til at bestille.

Nu skal blanket 21.016 udfyldes og SKAT have deres andel. Spændende hvad det ender med. Der går nok lidt tid inden jeg ved det – proceduren er en smule omstændig.

I mellemtiden kan jeg få renset rudekontakterne, støvsuget bilen og arbejdet snavset ud af lædersæderne. Der er bestilt læderpleje fra England (GT12) som de anbefaler på Rennlist.

Derudover skal der vist ikke køres mere. Der er ingen rust at tale om – så det ville være en skam at trille rundt i salt og vand.

Syn, omsyn og skæve bremser.

Efter at have fået sat nyt ABS relæ i 928´eren klar til syn. Troede vi. Et hurtigt tjek viste ingen fejl, så vi drog afsted til synshallen i regnvejr.

Synsmanden var flink og kendte biltypen – men ikke så indgående. Der er trods alt ikke så mange 928´ere på de danske veje. Generelt var den i fin stand, men han endte med at dumpe den på at bremserne bremsede skævt – 53% bagpå! (og bagspejlet var faldet af, 30 kroner og en tube superlim senere var det på igen). Et nærmere eftersyn viste da også at venstre bagbremse kun lige rørte et lille område at skiven. Flot at overse, men undskyldningen er at a) Vi har fokuseret på ABS-delen og b) Fælgene skjuler jo næsten hele skiven 🙂

Nuvel chefmekanikeren trillede bilen tilbage til værkstedet og gik i gang med at smøre bremserne – selvom den efterhånden har kørt en 300-500 km med mig så stod den stille et års tid før jeg købte den. Og det kan den slet ikke lide.

Den positive side er at med bremserne smurt, bakspejlet limet på plads og nummerpladelyset fikset så er den klar til både syn og toldsyn. Desuden havde jeg undret mig lidt over de lidt flade bremser, men tænkte at det nok var de 1600+ kg der pressede den.


Chefmekanikeren kigger skeptisk på bilen. Men synsmandens bremsefelt lyver ikke – 33% skævt foran og 54% bagpå. Sjovt, for det kan faktisk ikke mærkes i bilen selvom jeg har testet ABS-systemet med en del katastrofeopbremsninger.

Synderen fundet

Efter at have været på værksted og blevet målt igennem kunne jeg konstatere at ABS-sensorerne kunne have haft det bedre, men at de ikke var helt døde. Det var dermed nok relæet, specielt da lampen lyste når man tænder 928´eren. Var det sensorerne ville det først komme efter lidt kørsel.

Så er nyt brugt men testet relæ ankom fra England. Blev sat i – og hey presto! – nu lyser ABS-lampen ikke mere. Næste skridt: Bestille prøveplader og syn mellem jul og nytår.


Et billede af synderen! Det nyere relæ er uden sikringen på toppen.

ABS driller

Så var bilen på værksted et par dage indtil de flinke folk fik tid til at se på den. Desværre er ABS-problemet lidt svært at gøre op med. For mekanikeren gennemgik alle hjulsensorerne og mens de ikke var i specielt god stand så var der dog en måling på dem.

De bør nok skiftes, men 650 pr. styk foran og 1.000 pr. styk bagtil, så taler vi 3.300 kroner. Derfor tager jeg den lige med ro og ser om ikke et relæ-skifte kan løse problemet, sådan som det gjorde med mine forlygter. Noget tyder i hvert fald på at når ABS-advarslen tænder med det samme, så skyldes det et problem med relæet.

Et nyt relæ (brugt, men testet) er derfor bestilt til 150 kroner i England. Og hvis det ikke virker, så må jeg gå den slagne vej efter nye sensorer – de gamle har indtil flere reperationer hvor de tynde ledninger er knækket.

Mit nye kamera ankom i øvrigt i dag, så der var tid til at få taget et par billeder da 928´eren kom hjem fra værkstedet.

Og endda en lille video, kedelig men i høj opløsning: